За храбре и мудре
youtube

За храбре и мудре

УСТА

– Биљна формула за дезинфекцију уста и јачање десни

Дејство: Отклања остатке хране између зуба и десни, побољшава хигијену уста, чисти језик, отклања афте и штетне микроорганизме, појачава циркулацију крви у деснима.

Састојци: Ехинацеа, мајчина душица, сладић, љута паприка, мента, чајно дрво, бели лук.

Количина: 100 ml

Цена: 800 дин

Detaljne informacije o proizvodu:

Формула за уста се користи код опште хигијене усне дупље. Освежава дах, подстиче циркулацију у деснима, отклања афте и друге бактеријске инфекције, и смањује могућност појаве каријеса.

У овој формули се користе следеће биљке:

Ехинацеа: Вероватно најјачи стимуланс имуног система који је пронађен у природи.

Мајчина душица: Позната је по свом умирујућем дејству мада има широку примену у медицини. Садржи многа лековита једињења која умирују иритирану слузокожу и спречавају кашаљ.

Сладић: Биљка која има разноврсну примену. Његова једињења делују не само код проблема са плућима, већ и код проблема са желуцем и код свих упалних процеса. Умирује упаљену слузокожу, подстиче искашљавање и регулише рад хормона.

Љута паприка: Поред белог лука има кључну улогу у свим процесима опоравка. Улога љуте паприке јесте повећање дотока крви у све делове тела, чиме се подстиче ефикаснија исхрана органа и рад имуног система.

Уље менте: Има велика лековита својства и широку примену. Својим испарљивим једињењима уништава бактерије, смирује ткиво, освежава дах и отвара бронхије. Користи се и код упалних процеса на кожи, главобоље, побољшања апетита и др.

Уље чајног дрвета: Има освежавајућа и јака антибактеријска и антигљивична својства. Веома се примењује у случајевима иритације коже, екцема и гљивичних обољења, као и код инхалације и испирања уста.

Начин употребе: Ставити 2 супене кашике тинктуре у уста, промућкати 2 минута и испљунути. Не гутати. Користити по потреби. Промућкати пре употребе.

Чување: На собној температури, на тамном месту, ван домашаја деце.

Рок трајања: Неограничено.