За храбре и мудре
youtube

За храбре и мудре

ПЛУЋА

– Биљна формула за побољшање рада плућа

Дејство: Подстиче нормално дисање и избацивање секрета, јача функције плућа, отклања токсине из плућа.

Састојци: Лобелија, подбел, дивизма, сладић, мајчина душица, мента, плућњак, морач.

Количина: 50 ml

Цена: 700 дин

Detaljne informacije o proizvodu:

Подстицање бољег рада система за дисање је важан аспект сваког спортисте. Ова формула садржи комбинацију биљака које помажу избацивање отпадних материја из плућа, олакшавају искашљавање и смирују упалне процесе залечујући тако плућно ткиво. Такође, ова формула садржи биљке које умирују иритирајући болни кашаљ и ублажавају грчеве.

Формула се састоји од следећих биљака:

Лобелија: Добила је име по свом изузетно лековитом једињењу „лобелин“ које има широку примену у природном опоравку. Ова биљка се користи за олакшавање дисања и искашљавања, против астме, у смиривању грчева, а у већим количинама изазива повраћање које може бити корисно за избацивање отпадних материја из плућа.

Подбел: Представља такође биљку која се нарочито користи за побошање рада плућа. Користи се за јачање функција система за дисање, као и код многих врста плућних проблема, као што су астма, упала плућа и ждрела, туберкулоза и др. Његове слузасте материје и једињења помажу код смањења грчева.

Дивизма: Неизоставна и врло моћна биљка за јачање плућа и отклањање дисајних тегоба. Садржи слузасте материје, танин, етарска уља и каротеноиде. Представља моћно средство против упала, а користи се и код лечења рана, хемороида, упале црева и чирева.

Сладић: Врло лековита биљка која има разнолику примену. Његова једињења делују не само благотворно на плућа, већ се користе и код проблема са желуцем и код свих упалних процеса. Умирује упаљену слузокожу, подстиче искашљавање и регулише рад хормона.

Мајчина душица: Позната је по свом умирујућем дејству, мада има широку примену у медицини. Садржи многа лековита једињења која умирују кашаљ и олакшавају дисање и искашљавање. Користи се такође за ублажавање различитих дисајних проблема, великог кашља, упале бронхија, астме и др.

Уље менте: Важан део плућне формуле. Лековитост биљних уља је добро позната, а нарочито уља менте. Својим испарљивим једињењима уништава бактерије, смирује дисајна ткива, освежава дах и отвара бронхије. Користи се и код упалних процеса на кожи, главобоља, побољшања апетита итд.

Плућњак: Садржи супстанце које делују на умекшавање ткива па олакшавају дисање и подстичу искашљавање. Користи се код грипа и бронхитиса, а може се користити и у облику чаја.

Морач: помаже одстрањивање отпадних материја из система за дисање, а својим уљима делује смирујуће на иритирана ткива.

Начин употребе: 60 капи 4-6 пута дневно. Тинктуру је најбоље пити без мешања са водом, чајем и соком. Промућкати пре употребе.

Чување: На собној температури, на тамном месту, ван домашаја деце.

Рок трајања: Неограничено.