За храбре и мудре
youtube

За храбре и мудре

ЈЕТРА-ЖУЧ

– Биљна формула за чишћење јетре и жучне кесе

Дејство: Чисти јетру и жучну кесу од отрова. Ојачава ћелије јетре, чисти нагомилане наслаге у жучној кеси.

Састојци: Шарени чкаљ, пелен, маслачак, клека, ђумбир, линцура, морач, артичока, орах, бели лук.

Количина: 50 ml

Цена: 700 дин

Detaljne informacije o proizvodu:

Формула за јетру и жучну кесу је комбинација биљака које делују на побољшање свих функција ових органа, а пре свега на њихово чишћење. Код обољења јетре или јетре и жучне кесе прво је потребно заштитити јетру од даљег оштећења и убрзати њен процес опоравка, а затим подстаћи циркулацију крви и жучи, рад свих органа за варење и на крају исхранити јетру хранљивим састојцима и лековитим супстанцама.

Биљке које сачињавају ову формулу су:

Шарени чкаљ: Најважнија биљка за јачање и регенерацију јетре. Хемијска једињења из ове биљке штите ћелије јетре од пропадања, ублажавају упалне процесе и тако убрзавају процес опоравка.

Пелен: Својим горким супстанцама стимулише јетру на рад и убрзава проток жучи кроз жучне канале. Пелен је уједно и најбоља биљка за уништавање паразита који се могу наћи у јетри и крви.

Маслачак: Садржи састојке који исхрањују ћелије јетре и регулишу њен рад.

Клека: Поред својих антиреуматских и диуретских својстава позната је и као биљка која санира инфекцијске процесе, како у жучној кеси, тако и у бубрезима и бешици.

Ђумбир: Покреће циркулацију крви кроз јетру и стимулише контракције жучне кесе.

Линцура: Благотворно делује на панкреас и лучење жучних киселина. Ублажава проблеме са стомаком и варењем.

Морач: Помаже одстрањивање свега што јетра и жучна кеса избаце, и ублажава грчеве и надимање.

Артичока се користи код регулације варења, надутости и застоја жучи као последице лошег рада панкреаса. Вековима је позната као биљка која смањује холестерол, шећер и масноће у крви.

Бели лук: Најбољи природни антибиотик, разарач канцерогених и масних ћелија. Његов јак укус и мирис потичу од његових сумпорних једињења, која успешно делују против свих микроорганизама, чисте јетру и крв, подстичу искашљавање и чишћење плућа.

Начин употребе: 60 капи 3-6 пута дневно. Промућкати пре употребе. Тинктуру је најбоље пити без мешања са водом, чајем и соком.

Чување: На собној температури, на тамном месту, ван домашаја деце.

Рок трајања: Неограничено.